In de Algemene Leden Vergadering van 2013 is afgesproken dat elk lid zich tenminste 1 keer per jaar aanmeldt om te helpen bij een door de
AV-NSL georganiseerd evenement.
Hierdoor kunnen we de contributie laag houden en zijn we er ook zeker van dat wij al onze evenementen op een verantwoorde wijze kunnen organiseren.

De spelregels:
Ieder lid is in principe verplicht om een keer te assisteren bij een evenement. (Dat is in beperkte mate ook mogelijk voor en na een wedstrijd)
Als je zelf niet kunt, dan kan je iemand anders vragen om die taak voor jou uit te voeren. (Deze persoon moet wel in staat zijn om de gevraagde taken uit te voeren. Als iedereen een zoon of dochter van 10 aanmeldt voor de waterpost, dan hebben we bij het regelen van het verkeer op de wegen en fietspaden een probleem)
Er wordt wel bijgehouden wie er in een jaar (Startend vanaf de omloop van Noordwijkerhout tot de volgende omloop) een taak heeft uitgevoerd, zodat we een beeld hebben over het aantal leden dat bereid is om te helpen.
Degenen die een jaar niet reageren op de datumprikker, worden apart benaderd om na te gaan waarom zij niet reageren.

Nu kunnen er situaties ontstaan waardoor je niet in staat bent om aan deze vraag te voldoen.
Neem in dat geval contact op met de vrijwilligerscoordinator, dan gaan we gezamelijk op zoek naar een oplossing.

Hoe werkt het aanmelden voor een evenement?
De vrijwilligerscoordinator stuurt met hulp van Datumprikker, ongeveer 4 weken voor aanvang van een evenement, een verzoek uit om je aan te melden voor een wedstrijd of wandeltocht.
Dit verzoek wordt verstuurd naar alle leden, ongeacht of iemand dat jaar al gepost heeft of niet. Je dient dus zelf ook bij te houden of je al geholpen hebt of niet.
En het is natuurlijk niet erg als je meerdere keren per jaar wilt helpen!

In dat verzoek staat hoeveel mensen er nodig zijn, wanneer het plaats vindt, hoelang de inzet ongeveer duurt en waar je moet zijn.
Zo kun je zelf goed bepalen of je aan de vraag kan voldoen of niet.
Daarna kies je voor Ja, Nee of misschien.
DE coordinator kan in Datumprikker goed zien wie er al gereageerd heeft en wie zich aan of afgemeld heeft.
Eventuele opmerkingen zijn ook direct zichtbaar.
Dus als je bijvoorbeeld niet de hele tijd kan, of vroeg wel wil, dan geef je dat aan in het opmerkingen veld.

Ongeveer 1 week voor de wedstrijd krijg je een mail met de indeling en verdere informatie waar, bij wie en hoe laat je je moet melden.
Controleer of je erbij staat en waar je bent ingedeeld.
Heb je vragen neem dan contact op met de vrijwilligerscoordinator m.b.v. vrijwilligers@av-nsl.nl