Boscross 2016 - zondag 02 oktober

Piet Florisdal, Duindamseslag Noordwijk
2016-10-02, Piet Florisdal, Duindamseslag Noordwijk
11.00 uur -

De Boscross is traditiegetrouw de eerste wedstrijd van de clubkampioenschappen.
Maar  niet in 2016. Want er zijn dit seizoen geen clubkampioenschappen.
Natuurlijk is de wedstrijd ook toegankelijk voor niet-leden van de NSL!
Voor vele NSL-ers is deze wedstrijd een echte 'thuiswedstrijd'.
Heb je de Boscross nog nooit gelopen? Houd dan rekening met een geweldig mooi parcours, gezelligheid en een paar pittige heuveltjes tussendoor!

Parcours
Het parcours gaat over mooie bos- en duinpaden in het gebied Duindamseslag en er zit een aantal flinke heuvels in.
Lopers die kiezen voor de 5 km. lopen 2 ronden en voor de 10 km. zijn dit dus 4 ronden.

Inschrijven en overige informatie
Inschrijven via deze link: https://goo.gl/forms/4g1f7ybZKT324v873 kun je tot 1 october. (waarschijnlijk rond het middaguur)
Daarna kan je alleen nog op de wedstrijd locatie inschrijven!
 Het na-inschrijven en afhalen van startnummers kan bij de tent aan het begin van het Piet Florisdal.

Op locatie is gelegenheid tot omkleden en je tas te laten staan (geen bewaakte tassenberging).

De start en finish is ongeveer 200 meter verderop (aan de andere kant van het Piet Florisdal). De wedstrijd start om 11:00, maar na-inschrijven kan vanaf 09:30. Vanaf deze tijd kunnen ook de startnummers opgehaald worden.

Kom je met de auto naar de Boscross? Kom dan op tijd! Je kunt parkeren op de parkeerplaats bij de ingang van de Duindamseslag en in de omgeving hiervan, maar je fiets kun je sowieso kwijt, dus kom lekker op de fiets als opwarmertje!

Vrijwilligers gezocht!
Loop jij helaas niet mee met de Boscross, maar vind je het wel leuk om te helpen geef je dan op als vrijwilliger.
Dit kan via vrijwilligers@av-nsl.nl

We zien je graag 2 oktober!

BOSCROSS 2016.

We mogen gerust spreken van belabberde omstandigheden waaronder deze uitgave van de Boscross van NSL werd gehouden.  De lopers en loopsters werden geteisterd door stevige regenbuien.
Plassen en modderpaden waren het gevolg.
Echter niemand die zich na afloop daarover beklaagde. Dat is weer het positieve nieuws.
Deze cross die ieder jaar op de eerste zondag van oktober wordt gehouden kunnen we beschouwen als de opening van het crossseizoen in de regio.
Het is een pittig maar oh zo mooi parcours door het Hollands Duinen gebied.
Tevens het trainingsgebied van de organiserende vereniging NSL.
De afstanden die gelopen worden gaan over 5 en 10 km. Respectievelijk 2 en 4 ronden.

De korte afstand werd bij de mannen gewonnen door Bram Prins van NSL in een tijd van 18.01 met op de 2e plaats Marcel van Sambeek van Leiden Atletiek. Derde eindigde Gerard Noppe in 20.02
Bij de dames was deze korte afstand een gehele NSL aangelegenheid. 1e werd Linda Damen in 23.10
2e Danielle O’Sullivan en 3e Leny van der Plas, respectievelijk in 23.36 en 25.25

Bij de langste afstand van de mannen waren het wederom de NSL’ers  die de prijzen verdeelden.
1e werd Arjan van der Hoorn in 37.22, 2e Stefan van der Pols in 38.16 en 3e Alfred Roelen in 38.37
De overwinning op de 10 km bij de vrouwen ging naar Anouk Claessens. Anouk die lange tijd uit de roulatie is geweest door blessures dook direct maar op dit vrij pittige parcours onder de 40 min.
Haar tijd: 39.18 Een mooie 2e plaats was er voor Nancy Sieling in 41.45.  Als 3e eindigde Nathalie Klaassen in 43.09.