NederZandt Loop zondag 28 februari

Strandplaats Nederzandt, Langevelderslag, Noordwijk
2016-02-28, Strandplaats Nederzandt, Langevelderslag, Noordwijk
10:30 uur -

Westrijd van 7,7 of 15Km. Deels door de duinen en deels over het strand.
De organisatie probeert het parcours zodanig te laten lopen dat je op het strand wind mee hebt.
Afhankelijk van de windrichting kan je dus eerst over het strand gaan en door de duinen terug, of eerst door de duinen en over het strand terug.
De finish is op de "col" de Nederzandt. Je moet in de laatste 100 meter nog even een flink stukje klimmen.

Dit is tevens de laatste wedstrijd van de NSL clubkampioenschappen.
Na afloop kunnen dus ook de clubkampioenen van de NSL gehuldigd worden.

Het was zonnig en droog. De temperatuur was hoog voor de tijd van het jaar en er was niet veel wind.
Kortom: Goed weer om hard te lopen. Tel daarbij op dat de vakanties bijna ten einde waren.
Dat resulteerde in een onverwacht hoge opkomst (235 deelnemers totaal) die de uitdaging van het toch wel zware parcours aangingen.

Omdat de wind uit het Noord-Oosten kwam was besloten om eerst over het strand te lopen en door de duinen terug te komen. Het is alweer een flink aantal jaren geleden dat we het parcours in deze richting liepen.
Voor de toeschouwers was het wel leuk om de lopers al van verre aan te zien komen en ze nog even aan te moedigen voor de laatste klim naar de finish.

Deze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd die meetelde voor de clubkampioenschappen van de NSL, zodat de organisatie na afloop nog wat rekenwerk te verrichten had.