Omloop van Noordwijkerhout 2017 - zondag 30 april

De Schelft, Noordwijkerhout
2017-04-30, De Schelft, Noordwijkerhout

Dit is de laatste wedstrijd van het Zorg en Zekerheid circuit 2016 -2017.

Er is een geZZinsloop van 1 km. Start om om 10.30 uur, deelname is gratis
Er is een wedstrijd over 5 km. Start om 11.10 uur. Deelname is €7,=  en
Er is een wedstrijd over 10 km. Start om 11.20 uur. Deelname is €7,= en
Er is een wedstrijd over 21.1 km. Start om 11.00 uur. Deelname is €7,=

Er is dus voor iedereen de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenstreek in en om Noordwijkerhout.

De omloop van Noordwijkerhout kenmerkt zich met name door de fraaie omgeving waar gelopen wordt.
De 5 km of 10 km worden gelopen op een mooi en snel parcours. Het parcours voert door Noordwijkerhout en langs de bollenvelden die dan in bloei staan. De halve marathon voert je door de duinen, het bos en langs de bollenvelden. Dit zijn precies alle kenmerken waar de AV-NSL voor staat.
Inschrijven voor deze b(l)oeiende wedstrijd doe je hier

OMLOOP VAN NOORDWIJKERHOUT 30-04-2017

De Omloop van Noordwijkerhout was de laatste wedstrijd in een serie van acht wedstrijden op drie afstanden van het Zorg en Zekerheid Circuit.
Met een stralende zon, een pittig windje, een geZZinsloop en ruim 950 deelnemers, is daarmee het Z&Z-seizoen 2016/2017 afgesloten.
De halve marathon geldt daarbij als een van de mooiste van het Circuit.

De Omloop van Noordwijkerhout, georganiseerd door de plaatselijke atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers, is traditiegetrouw de afsluitende loop in het Zorg en Zekerheid Circuit.  Na deze loop worden de klassementen over de korte, midden en lange afstanden opgemaakt. De korte afstand gaat over 5 km. De middenafstand bedraagt 10 km en de lange afwisselend 15 km, 10 EM (16.1 km) of 21.1 km.
De eerste wedstrijd van het Circuit werd gelopen in november 2016, de laatste is altijd eind april in Noordwijkerhout.
Er was voor iedereen de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenvelden in en om Noordwijkerhout.
Het startschot werd gegeven door Henri de jong, wethouder in Noordwijkerhout, maar ook oud-NSL lid. Al die hardlopende mensen bezorgde hem een gevoel van weemoed. In zijn NSL-periode deed hij vaak mee aan wedstrijden en was als vrijwilliger actief o.a. in het wedstrijdcomité.
Ook dit jaar was er speciale aandacht voor de jeugd. Om 10.30 uur startte de geZZinsloop waar kinderen tot 12 jaar gratis de 1 km konden lopen.
De 5 km of 10 km werden gelopen op een mooi en snel parcours. Het parcours voerde door Noordwijkerhout en langs de bollenvelden die in bloei staan. Zoals bij alle wedstrijden van de NSL werd ook de Omloop door vrijwilligers georganiseerd. Zowel binnen als buiten zijn vrijwilligers ingezet. Ook de posters, verkeersregelaars en voorfietsers. Door een samenloop van omstandigheden bleek een ogenschijnlijk onbelangrijke post een cruciaal punt in de route van de 5 km te zijn. Een afslag werd verkeerd genomen waardoor de afstand 3,8 km werd. Gelukkig ging het met de andere afstanden wel goed.
De halve marathon werd door de duinen, het bos en langs de bollenvelden afgelegd.
De Omloop van Noordwijkerhout kenmerkte zich met name door de fraaie omgeving waarin werd gelopen.