Trailrun 2017 - zondag 22 januari

Piet Florisdal, Duindamseslag Noordwijk
2017-01-22, Piet Florisdal, Duindamseslag Noordwijk
11.00 uur -

De AV-NSL organiseert op 22 januari 2017 weer een trailrun in de duinen bij de Duindamseslag in Noordwijk.
De start is om 11:00 uur  in het  Piet Florisdal waar ook de finish is.
Je kunt inschrijven voor 8 km. of voor 14 km.
Inschrijfgeld €6,00 bij voor-inschrijiving.
De mogelijkheid tot voor-inschrijving sluit zaterdagavond 21 januari om 18.00 uur.
Inschrijfgeld bij na-inschrijving is €7,00.
Op deze link vind je het inschrijfformulier waarmee je je kunt inschrijven.

Op locatie is gelegenheid tot omkleden en je tas te laten staan (geen bewaakte tassenberging).

De wedstrijd start om 11:00 uur,
Na-inschrijven op locatie is mogelijk vanaf 9:30.
Vanaf 9.30 uur kunnen ook de startnummers opgehaald worden.

Kom je met de auto? Kom dan op tijd!
Je kunt parkeren op de parkeerplaats bij de ingang van de Duindamseslag en in de omgeving hiervan.
Je fiets kun je sowieso kwijt, dus kom lekker op de fiets als opwarmertje!

Graag tot 22 januari!

TRAIL RUN NSL ONDER FRISSE OMSTANDIGHEDEN.

Voor het 2e jaar op rij organiseerde de NSL een trailrun.
Een snel aan populariteit winnende tak van de atletiek. De routes lopen dwars door de natuur waarbij men goed op de door de organisatie aangebrachte markeringen moet letten om het juiste pad te kiezen. Posters c.q verkeersregelaars ontbreken. Hierdoor kan het zijn dat men weleens verkeerd loopt. Er zit dan niets anders op dan terug te lopen om weer het juiste pad te kiezen.

Ons mooie Hollandse duinengebied leent zich uitstekend voor een dergelijke discipline.
De organisatie had dan ook een mooi en uitdagend parcours uitgezet waar zich 160 deelnemers aan waagden.
Men kon kiezen voor een korte 8 km en een lange afstand 14 km. In tegenstelling tot de korte afstand voerde de lange afstand ook over een gedeelte van het strand. De strand op -en afgang kreeg men er dus als toegift bij.

Winnaar bij de mannen korte afstand werd Bram Prins, gevolgd door Erik Bakker en Bas Meiland
Bij de dames kort ging de overwinning naar Nancy Sieling met op de 2e plaats Danielle O’Sullivan en 3e Inge van der Luyt.
Bij de mannen lang ging Arjan van der Hoorn met de overwinning strijken. 2e en 3e werden hier respectievelijk Stefan van der Pols en Jordi Caspers.
Tessa Kortekaas uit Voorhout ging bij de dames lang als 1e over de streep. Margriet Vonk werd hier 2e en 3e Jannet Vermeulen.

Vooraf aan de wedstrijd zochten de leden van de sportief wandelgroepen van de NSL hun route over een deel van het parcours.

De reacties van de lopers en loopsters waren na afloop heel positief.  Een mooi parcours, uitstekende loopomstandigheden, windstil met een zonnetje, hebben zeker bijgedragen tot een geslaagd evenement.

Foto zijn beschikbaar op Facebook. Klik hier om  naar deze foto's te surfen