Rift Valley Marathon Experience

18
mei

Bericht van Barry van Eeden,

Op 18 mei 2018 is mjn dochter Faelien 2,5 jaar oud. Geboren in het welvarende Nederland met een mooie toekomst in het verschiet. Daarom is het voor ons westerlingen soms moeilijk te begrijpen dat er jaarlijks 800.000 kinderen sterven aan diarree, dat zijn elke dag zo’n 2.200 kinderen. Het gebrek aan; schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en kennis over de consequenties van slechte hygiëne op de gezondheid, zijn zeker bij jonge kinderen de oorzaak.

Graag wil ik met jou hier iets aan doen! 

Op 18 mei 2018 s'ochtends in alle vroegte neem ik deel aan de UNICEF Rift Valley Marathon Experience. Deze marathon vindt plaats in Iten, Kenia op 2000 meter hoogte en geheel over de welbekende heuvelachtige rode klei wegen, met als toetje een beklimming van 7km met een stijgingspercentage van 10%. Lornah Kiplagat is verantwoordelijk voor het parcours en noemt deze ultieme marathonuitdaging een "tough cookie".

Mijn doel is om met minimaal 5000,- euro sponsorgeld in het vliegtuig naar #Kenia te stappen en te geven aan het project Football for Water. Dankzij dit programma, dat #UNICEF samen met onder meer Aqua for All, de #KNVB en de Nederlandse en Keniaanse overheid uitvoert, krijgen basisscholen in Kenia schoon water, wasbakken en gescheiden wc’s voor jongens en meisjes. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat kinderen naar school (blijven) gaan en gezond blijven.

Help mij, maar vooral de Keniaanse jongens en meisjes en druk op de doneer knop op de webpagina van UNICEF. 
Laat je gegevens achter en volg mij op Facebook en Strava. Hier zal ik geregeld updates plaatsen en mijn (loop)ervaringen delen richting 18 mei 2018 UNICEF #Rift #Valley #Marathon #Experience!

Facebook; mac.febook.com/toughcookiemarathon 
Strava; strava.com/athletes/5047017
Mijn Unicef donatiepagina; https://helpmee.unicef.nl/riftvalley/2-5261
--