Boscross 2017 zondag 01 oktober

Piet Florisdal, Duindamseslag, Noordwijk
2017-10-01, Piet Florisdal, Duindamseslag, Noordwijk
11.00 uur -

De boscross is traditie getrouw de eerste wedstrijd van de NSL na de zomerperiode.
Voor vele NSL-ers is deze wedstrijd een echte "thuis"wedstrijd maar natuurlijk zijn ook niet-leden van de NSL van harte welkom.
Heb je de boscross nog nooit gelopen? Houdt dan rekening met een geweldig mooi parcours, gezelligheid en een paar pittige heuveltjes tussendoor.

Parcours
Het parcours gaat over mooie bos- en duinpaden in het gebied Duindamseslag en er zitten een paar flinke heuvels in.
Lopers die kiezen voor voor de 5 km. lopen ronden en  2 voor de 10 km. zijn dit dus 4 ronden.

Inschrijven en overige informatie
Inschrijven kan je tot 29 september 12.00 uur.
Daarna kan je alleen nog op de wedstrijddag op de wedstrijdlocatie inschrijven.
Door hier te klikken kun je direct inschrijven!

Op de wedstrijdlocatie is gelegenheid tot omkleden en je tas te laten staan. Er is geen bewaakte tassenberging!

De start en finish is ongeveer 200 meter verder in het bos. Dus aan de andere kant van het het Piet Florisdal.
De wedstrijd start om 11.00 uur. Inschrijven op de wedstrijdlocatie kan vanaf 9.30 uur.
Ook kunnen vanaf 9.30 uur de startnummers opgehaald worden.

Kom je met de auto naar de boscross? Kom dan op tijd. Je kunt parkeren op de parkeerplaats bij de ingang van de Duindamseslag en in de directe omgeving. Maar fijner is het natuurlijk om opd e fiets te komen. Want die kan je sowieso kwijt in de directe omgeving van de inschrijflocatie. Dus kom lekker op de fiets als opwarmertje!

Vrijwilligers gezocht!
Loop jij (helaas) niet mee met de boscross maar vind je het wel leuk om te helpen? Geef je dan op als vrijwilliger.
Daarmee help je mee om er een veilige en fijne wedstrijd van te maken voor deelnemers en organisatie.
Je kunt je opgeven via vrijwilligers@av-nsl.nl.

De Boscross wordt gelopen in het duingebied van Staatsbosbeheer nabij de Duindamse Slag, tevens trainingsgebied van de NSL.
In tegenstelling tot vorig jaar was het prachtig herfstweer.
De met zorg uitgezette ronde, waarin pittige heuvels voorkwamen, had een omvang van 2.5 km.
Er kon gekozen worden voor de korte cross 5 km (2 ronden) of de lange cross 10 km (4 ronden)
Nadat de menigte om 11.00 uur was weggeschoten waren het bij de mannen 10 km Nico Altorf, Arjan van der Hoorn en Alfred Roelen en bij de vrouwen Anouk Claessens, Nathalie Klaassens en Nancy Sieling die zich op de voorposten melden. Op Nathalie na allen NSL’ers.
In de loop van de wedstrijd kwam er geen verandering in zodat zij ook in deze volgorde finishten.
Bij de korte cross dames was het de pas 13-jarige Suzanne Altorf, dochter van, die alle dames te snel af was. Tweede werd hier Margriet Vonk en derde Danielle O’Sullivan.
Bij de mannen kort ging de overwinning naar Marcel van Sambeek van Leiden Atletiek. Tweede en derde werden respectievelijk Huub van Gerven en Jeroen van der Valk.
De overige uitslagen staan op de site van de NSL. www.av-nsl.nl
Naast de vrijwilligers gaat onze dank uit naar Staatsbosbeheer. Zonder hun toestemming is het niet mogelijk een dergelijk mooi evenement te organiseren.
De eerstvolgende wedstrijd, door de NSL georganiseerd, is de Oosterduinloop op 12 november a.s. De start is om 11:00 bij Como & Co.