Midzomernachtwandeling 2018 zondag 17 juni

2018-06-17,

Wat is mooier dan de zon op zien komen?
Zondag 17 juni organiseert atletiekvereniging NSL de midzomernachtwandeling, in samenwerking met de Hardloopwinkel in Noordwijkerhout.
De wandeling gaat door het mooie dorp, de bossen, duin en over het strand.
Start van de wandeling is om 4.30 uur vanaf de Hardloopwinkel aan de
Havenstraat 41-43 te Noordwijkerhout.
De route bedraagt circa 20 km.
Halverwege is er een tussenstop voor een kopje koffie of thee.
De finish is bij de Witte Kerk in Noordwijkerhout.
Aansluitend is er de mogelijkheid om te ontbijten bij lunchroom Arthur aan de Dorpsringweg 4, bij de Witte Kerk
Kosten van de wandeling excl. ontbijt bedragen € 6,00, incl. ontbijt € 12,00.

Als je hier klikt kan je direct inschrijven! Voor inschrijven kan tot  zaterdag 16 juni 16.00 uur.

Ontbijten kan alleen als men zich vooraf aangemeld heeft. Er is echter maar plaats voor 100 personen om te ontbijten , dus wees er op tijd bij.
Inschrijven kan ook nog voor de start in de Hardloopwinkel, de wandeling kost dan
€ 8,00. U kunt dan niet meer inschrijven voor het ontbijt.

Op zondag 17 juni vertrokken in alle vroegte ruim 140 wandelaars voor de Midzomernachtwandeling van de Noordwijkerhoutse Strandlopers.
Vergezeld met kwetterende vogels, springende reeën, een forse wind en een smal strand werd de 20 km afgelegd. Halverwege een koffiestop en een appeltje voor de dorst en als afsluiting een ontbijtje.
Deze wandeltocht organiseert de NSL  traditiegetrouw rond de langste dag van het jaar.
In alle vroegte, om 4.00 uur, was de Hardloopwinkel alweer open. Zoals elk jaar en werden alle wandelaars welkom geheten met een kop koffie of thee. Door de deelnemers werd dit zeer op prijs gesteld, zeker door diegenen, dat waren er heel wat, die niet uit de Bollenstreek kwamen. Om halfvijf gingen ruim 140 enthousiaste wandelaars van start. De route van 20 km was zorgvuldig uitgekozen zodat diverse landschapstypen (weiland, bos, duin en strand) samen met de opgaande zon ervaren konden worden.
Met kwetterende vogels, springende reeën, een forse wind en een smal strand werd de 20 km afgelegd. Halverwege bij de Langervelderslag was er de bekende koffiestop bij Hoogies. De route ging langs de Leidsevaart, door het bollenland naar het Oosterduinse meer en daarna het duin en bos van Staatsbosbeheer Hollands Duin. Deze editie was de zon bij opkomst verstopt achter de wolken. Eenmaal aangekomen bij het duin liet het wolkendek gaten vallen voor de zonnestralen die het landschap beschenen. Onderweg een lekker appeltje van sponsor Vomar Voordeelmarkt.
Bij de Witte Kerk was het eindpunt van een fijne en mooie wandeling. Tevoren kon een ontbijtje bij Lunchroom Arthur geboekt worden. Wie dat had gedaan, werd beloond met een goed verzorgd, smakelijk ontbijt. Het afsluiten met een ontbijt in het dorp is zeer geliefd bij de wandelaars.

Kortom deze wandeling was een groot succes.
Dank aan de vrijwilligers die mee geholpen hebben.
Een foto album is van de Midzomernachtwandeling 2018 is te vinden op onze Facebookpagina.