Omloop van Noordwijkerhout 2018 zondag 29 april

Kort (geel)               afstand 5 km.      start 11.10 uur  deelname €7,=
Midden (blauw)      afstand 10 km.    start 11.20 uur  deelname €7,=
Lang (rood)             afstand 21,1 km  start 11.00 uur  deelname €7,=

De 5 km en de 10 km vinden plaats op een parcours door Noordwijkerhout en de bollenvelden. De halve marathon is een ronde door de duinen, het bos en langs de bollenvelden. De route gaat bijna geheel over verhard wegdek.

Parkeren;
Er is voldoende parkeerplaats op industrieterrein Gravendam. Hier vandaan vertrekken ook de gratis pendelbusjes naar de 2 km verderop gelegen sporthal en start/finishlocatie.

Prijzenschema:
Dames en Heren    5 km     10 km     21,1 km
1e prijs                  € 30         € 30           € 30
2e prijs                   € 25         € 25          € 25
3e prijs                   € 20         € 20          € 20

Inschrijven voor de Omloop van Noordwijkerhout kan je doen door hier te klikken.

Online inschrijven kan tot zaterdagavond 28 april tot uiterlijk 18.00 uur.
Daarna kan je je nog inschrijven aan de start van 9.30 tot 10.45 uur.

Informatie:NSL:
woc@av-nsl.nl

De Omloop van Noordwijkerhout was de laatste wedstrijd in een serie van acht wedstrijden op drie afstanden van het Zorg en Zekerheid Circuit.
Met een goede looptemperatuur, verfrissende regen, een geZZinsloop, ruim 900 deelnemers, jubileumtaart en Fa Adda is daarmee het Z&Z-seizoen 2017/2018 afgesloten.
De halve marathon geldt als een van de mooiste van het Circuit en dat was in Noordwijkerhout ook zeker weer het geval.
De Omloop van Noordwijkerhout is traditiegetrouw de afsluitende loop in het Zorg en Zekerheid Circuit. Na deze loop worden de klassementen over de korte, midden en lange afstanden opgemaakt. De korte afstand gaat over 5 km. De middenafstand bedraagt 10 km en de lange afwisselend 15 km, 10 EM (16.1 km) of 21.1 km.
Er was voor iedereen de mogelijkheid om sportief te genieten van de geweldige bollenvelden in en om Noordwijkerhout.
Het startschot werd gegeven door Fa Adda, een bekende hardloopster in Nederland. Fa gaf de lopers de tip mee om vooral te genieten van de wedstrijd en lekker te lopen.
Ook dit jaar was er speciale aandacht voor de jeugd. Om 10.30 uur startte de geZZinsloop waar kinderen tot 12 jaar gratis de 1 km konden lopen.
De 5 km of 10 km werden gelopen op een mooi en snel parcours. Het parcours voerde door Noordwijkerhout en langs de bollenvelden die in bloei staan. Zoals bij alle wedstrijden van de NSL werd ook de Omloop door vrijwilligers georganiseerd. Zowel binnen als buiten zijn vrijwilligers ingezet Zij verrichten de taken van posters, verkeersregelaars en vóórfietsers.
Dat het mensenwerk is, houdt ook in dat er een fout gemaakt kan worden. Een afslag werd verkeerd genomen waardoor de afstand met een kleine 500 meter verlengd werd. Gelukkig ging het met de andere afstanden wel goed.
De Omloop van Noordwijkerhout kenmerkt zich met name door de fraaie omgeving waarin wordt gelopen. De halve marathon werd door de duinen, het bos en langs de bollenvelden afgelegd.
De NSL bestaat dit jaar 50 jaar. Vanwege dit Gouden jubileum kreeg iedere 50e finish-er een jubileumtaart. Met op de taart de  toepasselijke tekst “Gezond bewegen doe je bij de NSL”.