Oosterduinloop 2017 zondag 12 november

Oosterduinloop 2017 zondag 12 november

Locatie:
Como & Co, Boekhorsterweg 18, 2211 LA Noordwijkerhout

Op zondag 12 november 2017 klinkt om 11 uur het startschot voor de Oosterduinloop van de Noordwijkerhoutse Strandlopers.
Er is keuze uit 2 afstanden: de 10 Engelse mijl(16,1 km.) of 8,1 km.
Schrijf je in voor dit mooie rondje om het Oosterduinse Meer en geniet na afloop nog met elkaar van de gezellige ambiance bij Como & CO.

Locatie/start/finish
De start en Finish is bij Como & Co aan het Oosterduinse Meer
Hier is ook de na-inschrijving vanaf 09:30 uur.
Voor-inschrijvers kunnen ook vanaf deze tijd hun startnummer hier ophalen.

Een weergave van het parcours vind je onderaan deze pagina.

Als je hier klikt kan je je direct inschrijven voor de Oosterduinloop.
Op  het inschrijfformulier wordt het BIC nummer van je bank gevraagd. Als je dat niet weet kun je hier klikken om naar de site te gaan waar alle BIC nummer te vinden zijn.
Kosten voor-inschrijving € 7,00

Voor-inschrijving sluit op zaterdag 11 november 08.00 uur!

Kosten na-inschrijving € 8,00

Faciliteiten
Bij Como & Co kun je ook je spullen kwijt. Er zijn toiletten en je kunt er wat te drinken of te eten kopen.
Er is redelijk veel parkeergelegenheid maar het heeft natuurlijk altijd de voorkeur om met de fiets te komen als dat mogelijk is.

De OosterZondag  is een van de oudste hardloopwedstrijden uit de regio.
Ongetwijfeld hebben de weersomstandigheden een rol gespeeld dat er slechts 115 deelnemers aan de start verschenen. Regen, hagel en harde wind teisterden de lopers en loopsters.
Bij de wedstrijden in deze tijd van het jaar worden de lopers regelmatig op de proef gesteld door de weergoden. Al direct na de start werd een flinke hagelbui op de lopers losgelaten. Reken daarbij nog de vele regen en harde wind. Respect dus voor diegenen die de 8 km of 10 Engelse mijl voltooiden. Petje af ook voor de vrijwilligers langs het parcours die onder dergelijke weersomstandigheden het mogelijk hebben gemaakt dat deze wedstrijd weer doorgang kon vinden.
De route van de Oosterduinloop, ook wel rondje Comomeer genoemd, gaat over fiets- en wandelpaden en de openbare weg en is derhalve een redelijk snel parcours. Het parcours moest dit jaar worden aangepast vanwege de werkzaamheden rondom het sportpark De Boekhorst.
Winnares bij de 8 km werd Anne van der Put (AV Phoenix), gevolgd door Linda Damen (NSL) en Kelly van der Meer.
Bij de mannen over dezelfde afstand was het Ron Hageman die met de eerste prijs ging strijken. Tweede werd Paul Straathof en derde Koen Zonneveld (NSL).
De langste afstand, 10 Engelse mijl, leverde als winnaar op Alfred Roelen (NSL), tweede werd Marcel van Sambeek (Leiden Atletiek) en derde Stef Zwitser (Triathlonvereniging Bollenstreek).
Annemarie de Bruin werd bij de dames eerste op de 16.1 km, tweede Linda van der Berg (NSL) en derde werd Kasia Libero (NSL).
De volledige uitslag vind je op deze site bij de wedstrijd uitslagen.